Kyros Asfis

Τo Twitter live video ήρθε και πως μπορεί να το εκμεταλλευτεί το ξενοδοχείο σας

Μετά το Facebook και το Instagram ήρθε και η σειρά του Twitter να ανακοινώσει τη δυνατότητα για live video μετάδοση. Έτσι λοιπόν το ξενοδοχείο σας μπορεί πλέον να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του live video από τις πιο διαδεδομένες social media πλατφόρμες. Η κίνηση αυτή σίγουρα θα επηρεάσει τη digital marketing στρατηγική για τα ξενοδοχεία που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Η μετάδοση live video στο Twitter μέχρι τώρα γινόταν μέσω της εφαρμογής Periscope. Πλέον στην εφαρμογή του Twitter προστέθηκε ένα νέo κουμπί το οποίο επιτρέπει το live streaming.

Ποιά τα οφέλη από τη χρήση του Twitter Live Video στο λογαριασμό του ξενοδοχείου μου;

Όπως και οι εφαρμογές του Facebook, Instagram άλλα και Snapchat έτσι η χρήση του Live Video μπορεί να ωφελήσει τη social media παρουσία του ξενοδοχείου σας. Συγκεκριμένα:

 • Αμεσότητα Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο εικόνες του ξενοδοχείου σας.
 • Πλήρη μεταφορά της εμπειρίας Οι χρήστες σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την πιστή απεικόνιση της εμπειρίας
 • Αυξηση διάδρασης των χρηστών με το ξενοδοχείο Οι μελλοντικοί σας άλλα και παλαιότεροι πελάτες σας έρχονται σε μεγαλύτερη επαφή με το ξενοδοχείο και αυξάνεται η πιθανότητα απευθείας πώλησης. Επίσης μπορούν να σας στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τα ερωτήματα τους και να τους απαντάτε πίσω.
 • Αύξηση fan base Instagram Όσο μεγαλύτερο engagement υπάρχει τόσο θα ανεβαίνει και το reach και ο αριθμός των followers
 • Βελτίωση του προφίλ Χρησιμοποιώντας τελευταίες τεχνολογίες θα αναδείξετε και μια ακόμα αθέατη πλευρά της επιχείρησης σας. Αυτή της τεχνολογίας και της σωστής αξιοποίησης της. Οι χρήστες θα το αντιληφθούν οτι είσαστε μια επιχείρηση που ενδιαφέρεται για την καινοτομία και για οτι προσφέρει άρα θα θεωρήσει οτι θα παρέχετε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο σύνολο.

Πως μπορεί να χρησιμοποιήσει το Twitter Live Video το ξενοδοχείο μου;

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή του Twitter για να μεταδώσετε πράγματα που δεν μπορούν να δούν οι υποψήφιοι πελάτες σας. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να προγραμματίσετε μια εικονική ξενάγηση στο ξενοδοχείο σας. Επίσης θα μπορούσατε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να μεταδίδετε τη θέα των δωματίων σας ή και από άλλα σημεία του ξενοδοχείου σας. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από κάποιους πελάτες σας να μεταφέρουν μονολεκτικά την εμπειρία τους (αφού τους έχετε προειδοποιήσει οτι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα)

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα αυτή μεταφέροντας την εμπειρία και από την ευρύτερη περιοχή του ξενοδοχείου σας. Μια καλή ευκαιρία μπορεί να είναι ένα τοπικό πανηγύρι ή κάποια άλλη τοπική δραστηριότητα.

Τι πρέπει να προσέξετε χρησιμοποιώντας το Twitter Live Video

Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην ιδιωτικότητα των επισκεπτών σας.

 • Αποφύγετε να εμφανίσετε πρόσωπα.
 • Αποφύγετε να εμφανίσετε παιδιά (όσο χαριτωμένο και αν είναι το οπτικό αποτέλεσμα)
 • Μην αλλάζετε πλάνα και γωνίες λήψης με υπερβολική ταχύτητα. Θα ζαλίσετε τον θεατή και ενδεχομένως να διακόψει την παρακολούθηση
 • Το zoom δεν είναι σίγουρο οτι θα φέρει το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα για αυτό χρησιμοποιήστε το προσεκτικά.
 • Βεβαιωθείτε πως υπάρχει καλό wi-fi σήμα ή επαρκή κάλυψη 4G ή 3G δικτύου
 • Η κάμερα που χρησιμοποιείτε να έχει καλή ανάλυση

Τι θα χρειαστείτε για να ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα

Για να έχετε καλό αισθητικό αποτέλεσμα θα σας προτείναμε τις εξής συμβουλές

 1. Επιλέξτε η συσκευή σας να διαθέτει κάμερα με όσο το δυνατόν περισσότερα megapixel και καλή ευκρίνεια
 2. Καλή wi-fi ή 4G ή 3G κάλυψη
 3. Καλό φωτισμό
 4. Χρησιμοποιείστε ένα τρίποδο για σταθερότητα
 5. Προγραμματίστε και σχεδιάστε το τι πρόκειται να μεταδώσετε. Δημιουργήστε ένα μικρό πλάνο και σημειώστε τυχόν λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε.

Ενημερωθείτε και για την τελευταία αναβάθμιση του Instagram για τη δυνατότητα μετάδοσης Live Video στο σχετικό μας άρθρο

Η ομάδα μας είναι πάντα στη διάθεση σας  για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη social media παρουσία του ξενοδοχείου σας με τη χρήση του Twitter Live Video. Επίσης μπορεί να συζητήσει όποια απορία σχετικά με την ψηφιακή παρουσία ή digital marketing στρατηγική του ξενοδοχείου σας και να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τους στόχους σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130388579 ή με email στο ask (at) neamesa (dot) com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *