Kyros Asfis

Η αναγκαιότητα μιας καλής φωτογράφισης του ξενοδοχείου

Η φωτογραφία αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ στον τομέα των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι δύο κυριότεροι λόγοι για την απόφαση των ταξιδιωτών να επιλέξουν ένα ξενοδοχείο έναντι ενός άλλου, είναι οι κριτικές και οι φωτογραφίες. Οι πρώτες εντυπώσεις για τον ταξιδιώτη βασίζονται στις φωτογραφίες.
Η φωτογράφιση πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης επένδυσης για την προβολή και προώθηση του τουριστικού καταλύματος. Η εικόνα αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο και μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των εν δυνάμει πελατών αυξάνοντας τις κρατήσεις!
Οι φωτογραφίες του ξενοδοχείου πρέπει να είναι δελεαστικές και να μην αποσπούν την προσοχή του ενδιαφερόμενου ταξιδιώτη με ξεπερασμένα στυλ, κακό φωτισμό ή λάθος σύνθεση.
Το ύφος της φωτογράφισης θα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το brand του ξενοδοχείου, έτσι ώστε το concept να ανταποκρίνεται τόσο στη φιλοσοφία και τους στόχους του ξενοδοχείου όσο και στις προσδοκίες προσέγγισης του επιθυμητού κοινού.

thomas-gerasopoulos

Συμβουλές για μία επιτυχημένη φωτογράφιση

Επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου

Η επιλογή του κατάλληλου φωτογράφου είναι μείζονος σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα και θα πρέπει αυτός να διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: γνώσεις, εμπειρία, αισθητική και φυσικά κατάλληλο εξοπλισμό. Με μια ενδελεχή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει εξιδεικευμένους φωτογράφους και βλέποντας πολύ προσεκτικά την δουλειά τους να καταλήξει στον επιθυμητό συνεργάτη.

thomas gerasopoulos

Λεπτομερής προγραμματισμός της φωτογράφισης

Ο προγραμματισμός και η προετοιμασία της φωτογράφησης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το χρόνο που θα οριστεί για την πετυχημένη ολοκλήρωση της. Οι χώροι θα πρέπει να είναι καθαροί, τακτοποιημένοι και να έχουν ολοκληρωθεί τυχόν εργασίες ανακαίνισης.

Κατάλληλος χρόνος φωτογράφισης

Η καλύτερη εποχή για φωτογράφιση καταλυμάτων θερινών προορισμών είναι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο με εξαίρεση τους μήνες αιχμής της τουριστικής σεζόν, ενώ για τους χειμερινούς προορισμούς ενδείκνυται η φωτογράφιση να γίνει από τον Οκτώβριο έως Μάρτιο. Φυσικά για ξενοδοχειακά καταλύματα που βρίσκονται σε πόλεις δεν υπάρχει κανένας σημαντικός περιορισμός αρκεί να το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και η διαθεσιμότητα των καταλυμάτων.

Χώροι & εμπειρίες

Η φωτογράφιση είναι σημαντικό να μην επικεντρώνεται μόνο στην αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, αλλά και στην εμπειρία και στις υπηρεσίες που αυτό παρέχει. Η φωτογραφία είναι ένα μοναδικό εργαλείο για την προβολή των unique selling points του ξενοδοχείου και της διαφοροποίησης του από τον ανταγωνισμό.

thomas gerasopoulos pisina

Έτσι, εκτός τις φωτογραφίες των δωματίων θα πρέπει να αναδειχθούν τόσο οι χώροι των εστιατορίων και των μπαρ, όσο και οι χώροι αναψυχής όπως πισίνες, γυμναστήρια, υδρομασάζ, ιαματικά λουτρά, σάουνες. Οι χώροι αυτοί μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για το upselling του ξενοδοχείου.

thomas gerasopoulos spaces

Για μία ολοκληρωμένη φωτογραφική εμπειρία είναι σημαντικό να υπάρχουν φωτογραφίες του προσωπικού, λεπτομέρειες lifestyle και φωτογραφίες γαστρονομίας.

thomas gerasopoulos food photography

Φωτογραφίες προορισμών και αξιοθέατων γύρω από το ξενοδοχείο δίνουν μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη αίσθηση της εμπειρίας που θα ζήσει ο μελλοντικός επισκέπτης.
Οι σύγχρονες τάσεις επιβάλουν την ανάγκη αεροφωτογραφιών. Η δημιουργική χρήση της εναέριας φωτογράφισης με drone είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πετυχημένη ανάδειξη της τουριστικής μονάδας μέσα από ιδιαίτερες οπτικές γωνίες.

thomas gerasopoulos experience photography

Styling & μοντέλα / ηθοποιοί

Το styling (στήσιμο) των χώρων είναι μία σημαντική πτυχή της φωτογράφισης που βοηθάει στην καλύτερη απόδοση των χώρων του καταλύματος. Ένας καλός στυλίστας μπορεί να αλλάξει την αίσθηση των χώρων και να τους κάνει πιο δελεαστικούς δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

thomas gerasopoulos styling

Η χρήση μοντέλων ή ηθοποιών ενισχύει τη δημιουργία συναισθηματικής ταύτισης του δυνητικού πελάτη με το ξενοδοχείο και τις εμπειρίες που ονειρεύεται να ζήσει εκεί. Η επιλογή των μοντέλων πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του target group ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή ταύτιση.

thomas gerasopoulos pool

Ηλεκτρονική επεξεργασία φωτογραφιών

Τέλος, σημαντικό στοιχείο της φωτογράφισης αποτελεί και η ηλεκτρονική επεξεργασία των φωτογραφιών. Πρέπει να γίνεται με τα πιο εξελιγμένα επαγγελματικά λογισμικά σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες γνώσεις του φωτογράφου. Σε αυτό το στάδιο γίνονται χρωματικές διορθώσεις και ρετούς, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι τεχνικά άρτιο (δίχως να προβαίνει σε χρωματικές υπερβολές) αλλά και υψηλής αισθητικής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Θωμά Γερασόπουλο για τις πολύτιμες συμβουλές του για μια καλή φωτογράφιση της ξενοδοχειακής επιχείρησης η οποία μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αύξηση των πωλήσεων. Για να επικοινωνήσετε με τον Θωμά Γερασόπουλο πατήστε εδώ ή καλέστε στο 6942 494416.