Kyros Asfis

Τo Instagram live και πως μπορεί να το εκμεταλλευτεί το ξενοδοχείο σας

Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε γράψει για την εμφάνιση των instagram stories και πως επηρεάζουν το digital marketing των ξενοδοχείων. Πριν περίπου 3 εβδομάδες το Instagram είχε ανακοινώσει πως θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να μεταδίδουν live video μέσα από την εφαρμογή του το οποίο θα εξαφανίζεται μετά από 24 ώρες. Η δυνατότητα αυτή δόθηκε ήδη στους Αμερικανούς χρήστες και σιγά σιγά θα επεκταθεί και σε χρήστες άλλων χωρών. Η κίνηση αυτή σίγουρα είναι ένα καίριο χτύπημα στο Snapchat και αρχίζει να διαφαίνεται η υπεροχή του Instagram ως social media πλατφόρμα .

Η δυνατότητα αυτή αφορά τη μετάδοση live video είτε στο γενικότερο κοινό (Instagram Stories) είτε σε μορφή προσωπικού μηνύματος σε κάποιο χρήστη (Instagram Direct).

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Instagram Live από το λογαριασμό του ξενοδοχείου;

Οι εφαρμογές του Instagram Live είναι πραγματικά ατελείωτες. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να μεταδώσετε ζωντανά ένα cooking show στο οποίο ο σεφ μαγειρεύει μια τοπική σπεσιαλιτέ για όλους τους “ηλεκτρονικούς καλεσμένους” σας. Δεν χρειάζεται όμως να περιοριστείτε στο χώρο του ξενοδοχείου. Θα μπορούσατε επίσης να μεταδώσετε live ένα τοπικό πανηγύρι, ένα φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής ή και χορών. Ένα ηλιοβασίλεμα ή η θέα των δωματίων σας είναι κάτι που θα ενδιαφέρει όλους τους υποψήφιους πελάτες σας. Βέβαια καλό θα είναι, να προετοιμάσετε για αυτό το γεγονός  ενημερώνοντας τους χρήστες μέσω posts για την ημέρα και ώρα που θα κάνετε τη μετάδοση. Για την ενημέρωση αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους social media λογαριασμούς του ξενοδοχείου σας.

Μπορείτε να οργανώνετε  σε τακτά χρονικά διαστήματα μια live εικονική ξενάγηση των χρήστων στους διάφορους χώρους του ξενοδοχείου. Έτσι όλοι οι χρήστες θα πάρουν μια γεύση από την πραγματική εμπειρία που έχετε να τους προσφέρετε. Αυτό συμβαίνει γιατί το live video προσφέρει την ρεαλιστική εικόνα του ξενοδοχείου (δίχως τεχνικές επεξεργασίας εικόνας) παρομοιάζωντας με αυτό τον τρόπο το User Genereted Content (περιεχόμενο που ποστάρουν οι πελάτες σας στα social media αναφέροντας το ξενοδοχείο σας). Παλαιότερη μελέτη έχει αποδείξει οτι το User Generated Content αυξάνει το engagement των χρηστών με τις δημοσιεύσεις.

Για ποιό λόγο να χρησιμοποιήσει το ξενοδοχείο το Instagram Live;

Η δυνατότητα live αναμετάδοσης είναι πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για ένα ξενοδοχείο. Οι λόγοι είναι οι εξής:

  • Αμεσότητα Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο εικόνες του ξενοδοχείου σας.
  • Πλήρη μεταφορά της εμπειρίας Οι χρήστες σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την πιστή απεικόνιση της εμπειρίας
  • Αυξηση διάδρασης των χρηστών με το ξενοδοχείο Οι μελλοντικοί σας άλλα και παλαιότεροι πελάτες σας έρχονται σε μεγαλύτερη επαφή με το ξενοδοχείο και αυξάνεται η πιθανότητα απευθείας πώλησης. Επίσης μπορούν να σας στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τα ερωτήματα τους και να τους απαντάτε πίσω.
  • Αύξηση fan base Instagram Όσο μεγαλύτερο engagement υπάρχει τόσο θα ανεβαίνει και το reach και ο αριθμός των followers
  • Βελτίωση του προφίλ Χρησιμοποιώντας τελευταίες τεχνολογίες θα αναδείξετε και μια ακόμα αθέατη πλευρά της επιχείρησης σας. Αυτή της τεχνολογίας και της σωστής αξιοποίησης της. Οι χρήστες θα το αντιληφθούν οτι είσαστε μια επιχείρηση που ενδιαφέρεται για την καινοτομία και για οτι προσφέρει άρα θα θεωρήσει οτι θα παρέχετε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο σύνολο.

Για άλλη μια φορά το Instagram αποδεικνύει οτι έχει εξελιχθεί σε ένα πάρα πολύ σοβαρό digital marketing εργαλείο. Αναμφισβήτητα είναι μια πλατφόρμα που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το ξενοδοχείο σας. Τέλος, θεωρούμε οτι το Instagram θα είναι μια από τις ψηφιακές τάσεις του 2017. Σύντομα θα αναλωθούμε σε ένα άρθρο με τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2017.

https://vimeo.com/192221148

Η ομάδα είναι πάντα στη διάθεση σας  για να συζητήσει όποια απορία σχετικά με την ψηφιακή παρουσία ή digital marketing στρατηγική του ξενοδοχείου σας και να σας βοηθήσει στο πως να βελτιστοποιήσετε τους στόχους σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2130388579 ή με email στο ask (at) neamesa (dot) com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *